Wie zijn wij


Wij zijn Marcel en Marianne, vader en dochter, beide wadloopgids. Wij verzorgen al meer dan 20 jaar wadlooptochten op het Friese, Groningse en Noord Hollandse wad.

Wij zijn gefascineerd door het wad. Iedere keer opnieuw laat de natuur hier zich weer van een andere kant zien. Het geeft ons veel voldoening om gelijkgestemde natuur- en buitensportliefhebbers het wad te laten meebeleven. Van onze passie hebben we onze hobby gemaakt.

W.F. Hermans noemde wadlopen ‘alpinisme in het platte vlak’ - een treffende karakterisering, want het wad is de enige woestenij die Nederland nog heeft. Wie van vergezichten houdt hoeft niet per se op een hoge berg te staan. Ook op het wad kan je kijken zover het oog reikt.

Onze wadden zijn wereldwijd uniek en in 2009 aangewezen als Unesco werelderfgoed. Daar kunnen we trots op zijn. We staan daarmee op gelijke voet met bijvoorbeeld de Grand Canyon in de VS , het Great Barrier Reef in Australië of de Galapagos eilanden in Ecudor. En terecht!

Een ieder beleeft het wad weer anders. Voor sommigen is het een eerste kennismaking, voor anderen ‘de zoveelste keer’. We vinden het belangrijk een wadlooptocht optimaal te kunnen afstemmen op de mogelijkheden, verwachtingen en wensen van de deelnemers. Daarom lopen wij altijd in vaste en besloten groepen, zodat we in overleg met de contactpersoon de wadlooptocht gestalte kunnen geven. Een tocht op maat dus met uw eigen privé-gids/-gidsen.


Onze tochten zijn veelal kleinschalig van karakter. Massaliteit op het wad proberen we zoveel mogelijk te vermijden. Uitgangspunt is dat op elke 12 deelnemers één gids meeloopt. Zo kunnen we persoonlijke aandacht geven aan de deelnemers: voor als er vragen zijn, als de gids iets interessants wil delen met de deelnemers of als het terrein fysiek even wat meer vraagt van de conditie van de deelnemers.
De wadlooptocht met uw privé-gids voor een door u zelf samengestelde groep van maximaal 12 personen per gids is ons uitgangspunt.

Wij maken deel uit van een netwerk van gidsen. Dat biedt ons aan de andere kant de mogelijkheid om met collega gidsen ook voor grotere groepen, van bijvoorbeeld 50 deelnemers of meer, tochten te organiseren.

Wilt u met bijvoorbeeld familie, sportteam, bedrijf, school (klas) of voor een door u georganiseerd evenement een daarop aangepaste wadlooptocht ondernemen dan bent u bij ons aan het goede adres. Wilt u een wadlooptocht inpassen in een ‘weekeindje weg’, dan denken we graag met u mee.

Een idee waar iedereen, jong en oud, aan zijn trekken kan komen, is een gecombineerde vaar- en wadlooptocht: een deel van het gezelschap loopt vanaf de kust naar een zandplaat, een ander deel vaart erheen. Na hereniging op de boot kunt u uw evenement weer verder invullen.
Zo is er bij elke wadlooptocht, voor een ieder wat wils.

Indien u meer van ons wilt weten, of als u een idee hebt voor een wadlooptocht, mail ons dan (waddentracks@wadlopen.info). Wij gaan dan graag samen met u aan de slag.

Eigen risico
Wadlopen is en blijft een buitensport. Het weer en het terrein kunnen altijd voor verassingen zorgen. Deelname is daarom ten alle tijde op eigen risico.

Welkom in het werelderfgoed Waddenzee!

[ Naar Verzameltijden 2020 ] [ Home ]